Hello, ik ben Bonnie, welkom op mijn website.   Foto: Maxwell Anderson Photography

Hello, ik ben Bonnie, welkom op mijn website.

Foto: Maxwell Anderson Photography

 

mijn redactionele diensten omvatten:

Redigeren en proeflezen van Engelse teksten voor documenten en websites;
Vertalen vanuit het
Nederlands naar het Engels.

 
 

Proeflezen en redactie*

Met een scherp oog voor detail streef ik ernaar om u te helpen uw werk zo professioneel mogelijk te presenteren. Ik zorg voor proeflezen en/of redigeren, waarbij de stijl van de auteur wordt gerespecteerd. Ik let op spelling en grammatica, interpunctie, consistentie van stijl en integriteit van het ontwerp. Desnoods controleer ik feiten, zoals namen van mensen en plaatsen, evenals datums en nummers.

Stuurt u mij een Word-document, dan gebruik ik ‘tracked changes’ om wijzigingen aan te geven. Vragen over de tekst zet ik op een aparte lijst bij de proef. Desnoods maak ik ook een stylesheet voor taalgebruik zoals spellingwijze (-ise of -ize bijvoorbeeld), gebruik van hoofdletters, afkortingen, datumnotatie enzovoort.

Werken met pdf-bestanden is ook een optie, evenals werken in een contentmanagementsysteem (CMS) of samenwerken aan op de cloud gebaseerde bewerkingssystemen.

* Als uw tekst de redactiefase al voorbij is, hebt u wellicht alleen maar proeflezen nodig. Proeflezen richt zich op stijl, betekenis, leesbaarheid en meer, afhankelijk van uw opdracht.

 

Vertalen vanuit het Nederlands naar het Engels

Ik vertaal zakelijke en academische teksten voor documenten en websites.

 

Locatie

Ik werk vanuit het marktstadje Leek (uitgesproken als ‘Liek’ in het Nederlands) in de Staffordshire Moorlands. Toch niet zo afgelegen: ik ben gemakkelijk bereikbaar via e-mail en WhatsApp.

 
Over de regenboog… Staffordshire Moorlands.   Foto: Bonnie Reynell

Over de regenboog… Staffordshire Moorlands.

Foto: Bonnie Reynell

 
 

Prijzen en andere belangrijke informatie

Een prijs afspreken

Voor wat betreft het proeflezen of redigeren, evenals vertalen, is de complexiteit van het werk afhankelijk van de tekst waarmee ik zal werken. Ik geef er de voorkeur aan om vooraf iets van uw werk te zien en uw wensen te bespreken; dan kan ik mijn offerte baseren op een realistische inschatting van het uit te voeren werk. De prijs kan worden berekend op uurbasis of per 1000 woorden of een vast bedrag voor het geheel.

Neem contact met me op om uw project te bespreken.

 

deadlines halen

Deadlines neem ik zeer serieus dus ik streef ernaar om het werk binnen de afgesproken tijd klaar te hebben. Mijn werktijden zijn flexibel, waardoor ik de mogelijkheid heb om haastklusjes en krappe deadlines aan te kunnen.

 

Proeflezen voor studenten

Wanneer u als universiteitsstudent op zoek bent naar een proeflezer, ga dan na of proeflezen wordt goedgekeurd door uw faculteit of begeleider.

 

Algemene voorwaarden

Voor meer informatie over werken met mij: zie mijn Algemene voorwaarden.